Vedtægter

 

Vedtægte for Aarhus Å Kajakklub


§ 1. Klubbens navn og hjemsted

Stk. 1 Klubbens navn er Aarhus Å Kajak Klub. Hjemsted er Århus Kommune. Klubben er stiftet den 2. Oktober 2016. Stk. 2 Klubben er medlem af Dansk Kano- og Kajakforbund (DKF) og underlagt dets love og bestemmelser.


§ 2. Klubbens formål

Stk. 1 Klubbens formål er at dyrke kajak sport og hertil knyttede aktiviteter. Klubben vil være samlingssted for sportens udøvere uanset alder. Klubben ønsker, at alle aktive medlemmer får/har en uddannelse i kajak og deltager i hold træningsaktivitet. Klubben ønsker at udvikle medlemmernes lyst til at engagere sig og tage et medansvar i foreningen, for derigennem at sikre en sund forening byggende på frivillige kræfter, og skabe et stort kajak træningsmiljø med træningshold på alle niveauer, og for alle aldre. Klubben ønsker at være base og samlingssted for kajaksport som motions- og konkurrence miljø i Århus, gennem holdtræning på alle niveauer. Fra begyndere til eliteudøvere.


§ 3. Medlemsskab

Stk 1. Som aktivt medlem kan optages medlemmer, der er fyldt 8 år. Medlemmer skal tilslutte sig foreningens formål.

Stk. 2 Frigivelse – det vil sige retten til at ro alene – er betinget af bestået svømmeprøve samt opnået EPP2-niveau. Prøvernes omfang fastsættes af bestyrelsen og skal fremgå af klubbens sikkerhedsregler. Medlemmer forpligter sig til at overholde Aarhus Å Kajak Klub og Dansk Kano og Kajak Forbunds sikkerhedsbestemmelser.

Stk. 3 Ethvert medlem skal skriftligt tilkendegive, om han eller hun lider af sygdomme, der kan medføre bevidsthedstab.

Stk. 4 Man er medlem, når der er betalt kontingent, og en af klubbens instruktører vurderer, at man opfylder bestemmelserne i § 3.

Stk. 5 Medlemmet forpligter sig til at holde klubben løbende orienteret om ændringer vedrørende navn, adresse, telefon og e-mail samt sygdomme, der kan have betydning for egen og andres sikkerhed ved roning i kajak.

Stk. 5 Endeligt afslag på medlemskab af foreningen skal efter anmodning fra den, der ønsker medlemskab, forelægges generalforsamlingen.


§ 4. Kontingent

Stk. 1 Kontingentet fastsættes af generalforsamlingen og opkræves jf. bestyrelsens anvisninger.

Stk. 2 Kontingentopkrævningen udsendes senest 14 dage før forfaldsdato.

Stk. 3 Såfremt et medlem er i en måneds restance fremsendes påkrav og pågældende idømmes skriftligt ro karantæne. Henstår restancen ubetalt i endnu to uger, og der ikke er indgået en aftale med klubbens kasserer anses medlemmer som udmeldt, og er dermed ikke længere medlem i klubben.


§ 5. Udmeldelse

Stk. 1 Udmeldelse skal ske skriftligt til bestyrelsen med en måneds varsel til udgangen af en kontingentperiode. I forbindelse med udmeldelse skal medlemmets eventuelle økonomiske mellemværender med foreningen afvikles. Ved udmeldelse tilbagebetales ikke overskydende kontingent.

Stk. 2 Et medlem kan udelukkes midlertidigt eller permanent (eksklusion), hvis vedkommende handler til skade for foreningen, eller hvis vedkommende ikke opfylder sine medlems forpligtelser.

Stk. 3 Brug af stoffer, der er opført på DIF’s dopingliste, er eksklusionsgrund.

Stk. 4 I sager om udelukkelse har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse.

Stk. 5 Medlemmet har desuden krav på, at sagen afgøres på førstkommende generalforsamling, og at sagen sættes på dagsordenen som et særligt punkt, hvis han/hun – senest 14 dage før generalforsamlingens afholdes – indsender skriftlig begæring til klubbens bestyrelse.

Stk. 6 En generalforsamlings beslutning om eksklusion kræver samme majoritet som ved ændring af foreningens vedtægt.

Stk. 7 Et medlem, der er ekskluderet i henhold til en generalforsamlingsbeslutning, kan dog optages ved en ny generalforsamlingsbeslutning. Stk. 8 Genoptagelse af medlemmer, der er slettet på grund af kontingentrestance, kan finde sted, såfremt restancen, samt evt. nyt indmeldelsesgebyr betales.


§ 6. Ordinær generalforsamling

Stk. 1 Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed i alle anliggender. Ordinær generalforsamling afholdes i november. Indkaldelse med angivelse af dagsorden skal finde sted med fire ugers varsel pr email.

Stk. 2 Forslag, som ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling skal være indsendt skriftligt til bestyrelsen senest to uger før generalforsamlingens afholdelse. Er der indkommet forslag, fremsendes disse til medlemmerne sammen med dagsorden og det reviderede regnskab sådan, at dette er medlemmerne i hænde senest en uge før generalforsamlingen.

Stk. 3 Adgang til generalforsamlingen har alle foreningens medlemmer, samt hvem bestyrelsen måtte indbyde. Stemmeret har alle medlemmer, som ikke er i kontingentrestance. Der kan kun stemmes ved personligt fremmøde.

Stk. 4 En rettidig indvarslet generalforsamling er beslutningsdygtig uanset de fremmødtes antal.

Stk. 5 Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal mindst omfatte følgende punkter:

1. Valg af dirigent og referent

2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

3. Bestyrelsens reviderede regnskab for det forløbne år fremlægges til godkendelse

4. Bestyrelsens budgetforslag for det kommende år fremlægges til godkendelse

5. Fastsættelse af kontingent

6. Behandling af indkomne forslag

7. Valg til bestyrelse og andre tillidsposter.

8. Eventuelt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial